Hoppa till sidans innehåll

Tävlingslicens


Vill du köra triathlon i tävlingsklass? Då behöver du lösa en tävlingslicens och vara medlem i en förening som är ansluten till Svenska Triathlonförbundet.

För att delta i motionsklass krävs varken licens eller föreningstillhörighet.

 

Om licensen 

A-licens (18 år och uppåt): 320 kr/år.
B-licens (upp t.o.m. 17 år): 200 kr/år.

Licensåret löper 1 april till 31 mars och betalningen ska vara Svenska Triathlonförbundet tillhanda senast 1 april. Licens som löses nu kommer att gälla t.o.m. 2018-03-31. Datumet på licensintyget ändras efter 1 april.

För att spara tid och pengar skickar vi inte ut någon skriftlig licens till den aktive. Svenska arrangörer kontrollerar att den aktive löst licens mot en aktuell licensförteckning som laddas ner från förbundets tävlingssystem.

När du tävlar utanför Sverige ska du alltid ha med ditt licensintyg till registreringen. Du skriver ut intyget från Mina Sidor.  

 

Försäkring

Genom tävlingslicensen är du olycksfallsförsäkrad i FOLKSAM vid organiserad träning och tävling, samt under direkt färd till eller från dessa aktiviter. Deltagare i motionsklass är försäkrade under tävling på arrangemang som är sanktionerade av STF ( = alla arrangemang i tävlingskalendern).

Försäkringen omfattar i stort: 

 • Invaliditetsersättning
 • Dödsfallsersättning
 • Arbetsvårdande rehabilitering
 • Tandskadekostnader (högst 60 procent av ett basbelopp)
 • Resekostnader

Riksidrottsförbundet (RF) har också en grundförsäkring för ledare och funktionärer. Den gäller dock inte när arrangören är en organisation utanför RF, t. ex. ett bolag. I sådant fall, kontakta ditt försäkringsbolag för annat alternativ. 

 

Registrera tävlingslicens på något av följande sätt:

  • Förnya licens
   Har du registrerat dig tidigare år räcker det att du betalar via Mina Sidor. Har du bytt adress ber vi dig ändra den där också. Ska du börja tävla för en annan förening inför en ny säsong? Hör av dig till kansliet så hjälper vi dig att ändra din föreningstillhörighet.

 

  • Registrera en helt ny licens via webben
   Genom att du registrerar dig via webben förenklas administrationen och alla uppgifter blir riktiga och rättstavade. Betala sedan med betal-/kreditkort.
   Registrera helt ny licens här.

 

  • Betala flera licenser samtidigt
   Om er förening betalar in flera licenser samtidigt så är vi tacksamma om ni skickar uppgifterna om de licenserade på en excelfil via mejl.


  • Endagslicens
   Endagslicens kostar 170 kronor och kan lösas via arrangören på plats på tävlingsdagen. Du måste då också visa upp någon form av intyg på att du är medlem i en förening ansluten till STF.

 

Lycka till i ditt tävlande! 

Har du betalat licens och saknar bekräftelse? Kolla din skräppost.

Uppdaterad: 2017-03-28 10:29

Huvudsponsor
 

danske-invest-logo

 


Sponsorer

 

apollo 


Playitas


 

   

 


Medlem i

etu_logo_4c JPG

Itu

SOK


Community

TriathlonSwedenwidht468-3

 

 

Postadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 28 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 28 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031-726 61 86
E-post: This is a mailto link

Se all info