Hoppa till sidans innehåll

Lisa Nordén redo för årets första världscuptävling

2017-06-01 14:52
På söndag står Lisa Nordén på startpontonen i sin första världscuptävling för säsongen. Platsen är pittoreska Cagliari på Sardinien. Förutom cyklar som fastnat i Frankfurt är "känslan ganska bra" enligt Lisa.
  • Uppdaterad: 2017-06-30 09:14

Världscupen i triathlon landar i helgen för andra gången på italienska Sardinien, i kuststaden Cagliari. Banan lär vara något alldeles extra med cykling genom gamla stan på backiga och smala gator och löpning längs havet. Distansen som ska avverkas är sprint vilket innebär 750 m simning, 20 km cykel och 5 km löpning. 

Lisa Nordén finns alltså med i startlistan, redo att kicka igång tävlingssäsongen på allvar. Förutom att hennes och pojkvännen Calle Fribergs cyklar och en del annan utrustning befinner sig i Frankfurt, medan de själva landat i Cagliari, verkar det vara ganska stabilt. 

Förutom den inte helt klockrena starten är känslan ganska bra. Träningen har varit kontinuerlig hela våren och jag har fått till en väldigt bra bas. Det nya upplägget med norrmännen har fungerat väldigt bra och jag trivs med träningsprogrammet och typen av pass, säger Lisa.

– Det nervösa är just farten på söndag. Jag har ju kört väldigt mycket volym och det var ju inte så länge sedan jag körde (Ironman) 70.3 på Mallorca. Så misstänker att jag kanske kommer få en chockartad upplevelse. Men det är precis det som jag är här för, att få känna på farten och kicka igång kroppen. Jag har en Bundesligatävling nästa helg så kommande veckor blir första riktigt "fartblocket" för säsongen. Jag är fortfarande under uppbyggnad och tävlingarna framöver är ett steg mot bättre och snabbare form. Jag hoppas få ett kvitto på att jag känner mig stark även under tävling och få se lite var allt står sig.
 
Hur skulle ett drömscenario se ut?
– Det skulle vara en simning i spets med en hård cykling med en mindre tätgrupp. När alla tvingas cykla hårt blir löpningen på trötta ben och styrkan spelar större roll än farten. Det hade passat mig bäst. Banan här ÄR väldigt tuff. Inte lika lång och svår backe som förra året men den kommer ändå att göra skillnad, avslutar Lisa.


Angående de saknade cyklarna har Lufthansa tydligen lovat att försöka leverera dem innan lördag.... Det håller vi alla tummar för och stort LYCKA TILL Lisa!


 

Starttid

Söndag 4 juni kl. 10.30 svensk tid. Herrarna startar kl. 12.30.


Startlista 

Damer
Herrar

Följ tävlingen

Följ #CagliariWC med timing och uppdateringar på triathlon.org/live och på twitter: @triathlonlive.

För mer information:

triathlon.org
www.wtcsardegna.com

Skribent: Therése Oskarsson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

 

apollo 


Playitas


 

   

      

   


Medlem i

etu_logo_4c JPG


Itu

SOK


 

 

Postadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 28 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 28 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031-726 61 86
E-post: This is a mailto link

Se all info