Hoppa till sidans innehåll

Hit kommer Svenska Triathloncupen 2018

15 DEC 2017 12:15
Uppsala, Gävle, Borås, Malmö – här landar Svenska Triathloncupen i sommar. I vanlig ordning blir det triathlonfest mitt i stan på alla orter och Gävle och Borås bjuder dessutom in till SM. Anmälan öppnar idag.
  • Uppdaterad: 18 DEC 2017 07:45

Först ut av deltävlingarna i Svenska Triathloncupen (tidigare Danske Invest Triathlon Series) är Uppsala Triathlon den 10 juni. Tävlingen som arrangeras mitt i ett försommarvackert Uppsala brukar vara en härlig och populär start på säsongen för många triathleter. 

Gävle Triathlon som arrangeras för tredje året bjuder in till SM/RM på Olympisk distans den 7-8 juli. I Borås blir det SM på sprint och stafett den 28-29 juli och cupfinalen går som tidigare i Malmö den första helgen i augusti. 

Anmälan öppnar idag och det lönar sig att vara ute i god tid. I Uppsala, Gävle och Borås finns 400 platser för kronor. I Malmö 500 platser för 500 kr. Priset gäller tills att platserna är slut men dock längst till 28 februari. 

 

På alla orter erbjuds både tävlingsklass och motionsklass. I tävlingsklass krävs licens och medlemskap i triathlonförening. Här får du poäng efter varje genomförd tävling i cupen och efter sista deltävlingen avgörs vilka som får kliva upp på prispallen som totalvinnare. I Svenska Triathloncupen ingår fem delcuper: Senior (Elit), Junior, Ungdom, Master och Förening. Här kan du se vilka som segrade 2017.

I motionsklass behövs varken licens eller föreningsmedlemskap. Här kan alla vara med (så länge en har åldern inne). På alla tävlingar erbjuds både individuell start och stafett, där deltagarna kör ett moment var.

Svenska Triathloncupen är Svenska Triathlonförbundets cuptävling som arrangeras tillsammans med lokala triathlonklubbar i fyra svenska städer. Tävlingarna arrangeras mitt i stadskärnorna på avstängda varvsbanor och två av dem har SM-status. Klasser finns för elit, junior, master, ungdomar och motionärer.

Arrangörerna från förbundet och de lokala klubbarna ser fram emot härliga tävlingar och hälsar dig varmt välkommen till triathlonfesterna i sommar!Fixa startplatsen till pangpris 

 

Uppsala, Gävle och Borås:
400 startplatser för 400 kr/st. Gäller tills att platserna är slut, dock längst till 28 februari. 

Malmö:
500 startplatser för 500 kr/st. 
Gäller tills att platserna är slut, dock längst till 28 februari. 

(Pojk/flick, Ungdom, Junior och Stafett har fasta priser).

 

Uppsala Triathlon 10 juni
www.uppsala-triathlon.se

Till anmälan ›› 
Gävle Triathlon 7-8 juli SM/RM
www.gavle-triathlon.se

Till anmälan ›› 
Borås City Triathlon 28-29 juli SM/RM
www.borascitytriathlon.se

Till anmälan ›› 
Malmö Triathlon 4-5 augusti
www.malmo-triathlon.se
Till anmälan ››Boendeerbjudande på orterna

Vakna utvilad! Vår partner Scandic erbjuder bra priser för triathleter i samband med tävlingarna. Detaljerad info om hur du bokar hittar du på respektive tävlings hemsida. (Boendeerbjudande i Borås och Malmö kommer inom kort).

Skribent: Therése Oskarsson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

 

 


Playitas


 

   

      

     

 

 


Medlem i

etu_logo_4c JPG


Itu

SOK 

 

Postadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 28 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 28 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031-726 61 86
E-post: This is a mailto link

Se all info