Hoppa till sidans innehåll

Lovisa Hjalmarsson 5:a på junior EM

03 JUL 2010 22:18
I juniorloppet över sprintdistans, svarde Lovisa Hjalmarsson (Säters IF) för en positivt överaskning då hon slutade på en 5:e plats. Att våra juniordamer var i god form fick vi en indikation om redan under torsdagens mixedstafett.
  • Skapad: 03 JUL 2010 22:18

Holländska Beck gick upp ur vattnet med en ledning på 30 sekunder över övriga fältet. Bakom Beck gick Annie Thorén upp bland de första och Linnea Holmertz och Lovisa ca 20 sekunder bakom. Annie cyklade det första varvet tillsammans med 4 andra tjejer men lyckades inte få igång något bra samarbete. Linnea och Lovisas cykelgrupp kom under det 2:a varvet av totalt 4, ikapp förstaklungan. Ut på löpningen visade det sig att det var Lovisas dag. Hon disponerade sitt lopp väl och plockade stadigt placeringar. Inför de avslutande upploppet var det tre tjejer som gjorde upp om 5:e platsen. Lovisas spurtade bäst och knep 5:e platsen.  Annie Thorén slutade på 14 plats och Linnea på en 16:e plats. Samtliga tjejer placerade sig bättre än på förra årets junior EM.


För fullständiga resultat se här

 

- Det kändes lätt idag. Jag hade fokus på att komma upp i första klungan under cyklingen. Löpningen bara flöt på och jag plockade placering efter placering säger Lovisa.

 

Annie Thorén i den kvintett som sedan blev inhämtad

 

Linnea i full fart under löpningen

 

Annie på Athlones gator 

 

Annie, Linnea och Lovisa

 Annie, Linnea och Lovisa

 

Skribent: Tomas Viker

Sponsorer

 

 


Playitas


 

   

      

     

 

 


Medlem i

etu_logo_4c JPG


Itu

SOK 

 

Postadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 28 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 28 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: This is a mailto link

Se all info